Ekmekli Seftali Tatlisi

Mutfak: Türk

Süre: 45 dk

MALZEMELER

2 Seftali

1 Paket Etimek

1 Su Bardagi Seftali Suyu

1 Su Bardagi Su

1 Su Bardagi Toz Seker

Muhallebi için:

4 Su Bardagi Süt

2 Çorba Kasigi Un

2 Çorba Kasigi Nisasta

2 Çorba Kasigi Hindistancevizi

1/2 Su Bardagi Toz Seker

1 Yumurta Sarisi

1 Paket Vanilya

Sos için:

3 Seftali

2 Yemek Kasigi Pudra Sekeri

1 Paket Vanilya

YAPILIŞ TARİFİ

Seftalilerin kabuklarini soyup küp seklinde dograyin. Etimekleri cam bir tepsiye dizin. Seftali suyu, su ve sekeri kaynatip ekmeklerin üzerine dökün ve seftalileri yerlestirin. Muhallebi malzemelerini karistirip koyulasincaya kadar pisirin. Muhallebi kivamina gelince atesten alip hindistancevizi ilave edip karistirin. Etimeklerin üzerine döküp sogumaya birakin.

Sosu hazirlamak için; seftalileri püre haline getirip pudra sekeri ilave ederek 10 dakika pisirin. Soguduktan sonra likör ilave edin. Ekmekleri servis tabagina alip seftali sosu esliginde servis yapin.

1 yorum:

  • Adsız says:
    20 Ocak 2010 20:03

    süper bi tatlı yaaaaa

Yorum Gönder

Followers