Elmali Milföy Pasta

Mutfak: Fransa

Süre: 40-60dk

MALZEMELER

250 gr Milföy Hamuru

1 Çorba Kasigi Limon Suyu

60 gr Bademezmesi, Seker

3 Çorba Kasigi Kanyak

5 Çorba Kasigi Kiyilmis Ceviz Içi

4 Elma

1/2 Su Bardagi Süt Kremasi

50 gr Bal

3 Yumurta Sarisi

2 Çorba Kasigi Kayisi Reçeli

YAPILIŞ TARİFİ

Dondurulmus milföy hamuru kullaniyorsaniz açilmasini bekleyin. Firini 200 dereceye ayarlayip önceden isitin. Firin tepsisini hafifçe yaglayin. Elmalarin çekirdeklerini çikarip dilimleyin. Üzerine limon suyu gezdirin. Bademezmesi, kanyak ve ceviz içini karistirip yogurun. Milföy hamurlarini üstüste yerlestirip 3 mm inceliginde açin. Hamurdan 14 cm çapinda yuvarlak 4 parça çikarin. Hamurlari firin tepsisine yerlestirip üzerlerine bademezmeli karisimdan sürün. Elma dilimlerini bademezmesinin üzerine yerlestirip tarçin ve seker serpin. Firinda 15 dakika kadar pisirin. Bir kasede süt kremasi, bal, yumurta sarisi, tarçin ve kalan kanyagi benmari usulü karistirin. Kaseyi soguk su ile dolu bir baska kaba alip soguyuncaya kadar karistirmaya devam edin. Elmali pastalarin üzerine kayisi reçeli sürün. Elmali pastalari tarçinli krema esliginde servis yapin.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers