Elmali Milföy Tatlisi

Mutfak: Türk

Süre: 40-60dk

MALZEMELER

500 gr elma

1 paket milföy hamuru

1 çay kasigi tarçin

100 gr ceviz

50 gr tereyagi

100 gr pudra sekeri

YAPILIŞ TARİFİ

Soyulmus ve dogranmis elmayi çok az ateste suyu çikincaya kadar haslayin. Sonra pudra sekerini, cevizi ögütülmüs tarçini ilave edin. Hamurlari, ilik ve nemli bir örtüde kesin. Hamurun kendi tarafinizdaki yönüne galeta unu serpin ve unlanan hamurun üzerine paralel bir sekilde malzemeyi yerlestirin.

Sonra yerlestirilen malzemenin üstüne de galeta ununu serpin. Daha sonra örtü yardimiyla hamuru ve içindeki malzemeyi yuvarlayin. Kizgin firinda pembelesene, çatlamalar olana kadar pisirip, tarçinli pudra sekeri üzerine serpin. Sicak olarak servise sunun..

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers