Malzemesi (6-8 kişilik):
1 su bardağı yeşil mercimek
1 adet soğan
1 çorba kaşığı margarin
Yarım çorba kaşığı salça
8 su bardağı etsuyu
1,5 çay bardağı erişte
1 tatlı kaşığı nane, tuz
Yarım kahve fincanı sirke
2 diş sarmısak, kırmızı pul biber
Hazırlanışı:
Yeşil mercimeği bir gece önceden ıslatın. Yarım çorba kaşığı margarinde incecik kıyılmış soğanı kavurun. Etsuyunu ilave edin. Su kaynamaya başladığında mercimekleri ekleyin. Mercimekler yumuşamaya başladığında erişteyi ekleyip, 10 dakika daha pişirin. 1 tatlı kaşığı naneyi ekleyin. 1-2 dakika sonra tencereyi ateşin üzerinden alın. Kalan yarım çorba kaşığı margarini eritip, kırmızı pul biberi ilave edin. Çorbanın üzerine gezdirin. Dövülmüş sarmısağı sirkeyle karıştırın. Çorbayı, yanında sarmısaklı sirkeyle birlikte servis yapın.
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER
0 yorum:
Yorum Gönder