Mutfak: Türk
Süre: 40 dk
MALZEMELER
1 kg patlican
1 yemek kasigi tuz
Kizartma yagi
4 orta boy domates
1 dis sarmisak
1 yemek kasigi zeytinyagi
Kekik, kiyilmis maydanoz
Tuz-karabiber
YAPILIŞ TARİFİ
Patlicanlari alacali soyup 1cm kalinliginda uzunlamasina dograyin. Üzerine tuz serperek süzgeçte yarim saat bekletin,yikayip temiz bir bezle kurulayin. Bol yagda kizartip süzgece çikartin. Domatesleri ortalarindan ikiye bölüp çekirdeklerini çikartin; tencereye koyup içine sarmisak, kiyilmis maydanoz, kekik ve zeytinyagi katin. Domateslerin suyu çikana dek pisirin ve kevgirden geçirin. Tuz, biber serpin. Bir firin kabina, bir tabaka domates sosu, bir sira patlican yayin ve kasar peyniri serpin. Kalan domates sosuyla patlicanlari da üzerine yerlestirin. Üstüne kasarpeyniri serpip firinda kizartin.
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER
0 yorum:
Yorum Gönder