Gazoz Kapagi Tatlisi

Mutfak: Türk

Süre: 60dk-Fazla

MALZEMELER

1 Paket Margarin

2 Adet Yumurta

1 Çay Bardagi Yogurt

1 Paket Kabartma Tozu

1 Paket Vanilya

Alabildigi Kadar Un

Findik

Serbeti Için:

4 Su Bardagi Seker

YAPILIŞ TARİFİ

Hamur malzemelerini bir kaba alin.Börek hamuru yogurur gibi yogurun ve incecik açin. Su bardaginin agzi ile keserek yuvarlak hamurlar elde edin. Sonra hamurlari birbirlerinin üzerine koyarak ikiserli hamurlar yapin. Bir gazoz kapagi ile üstteki hamurun ortasini çikarin ve o bosluga findiklari doldurun. Bütün tatlilari bu sekilde hazirlayin.Firinda orta isida pembelesinceye kadar pisirin.

Diger tarafta serbeti için su ve sekeri ocakta kaynatin. Firindan çikardiginiz tatli ilinmaya baslayinca sicak olarak serbeti üzerine dökün. Serbetini emen tatlilari servis yapin.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers