Iskender Kebabi

Mutfak: Türk

Süre: 40dk

MALZEMELER

1/2 Kg Kusbasi Et

2 Adet Sogan

3 Dis Sarmisak

3 Adet Domates

2 Adet Sivri Biber

Tuz, Karabiber

1 Çay Kasigi Salça

1 Su Bardagi Sicak Su

1 Adet Pide

1 Çay Kasigi Tereyagi

Üzerine:

2 Çorba Kasigi Yogurt


YAPILIŞ TARİFİ

Yarim kg kusbasi eti tencereye alin.2 adet sogan ve 3 dis sarmisagi yemeklik dograyin. Küp küp dogranmis 2 adet sivribiber ve 3 adet domatesle birlikte tencereye ekleyin.1 çay kasigi salça, tuz ve karabiberi ilave edin. Domateslerin suyu çekene dek kisik ateste pisirin. 1 su bardagi sicak su ekleyin. Sebzeler iyice yumusayinca ocaktan alin. 1 adet pidenin üzerine 1 çay kasigi tereyagini sürün. Kare biçiminde kesin. Etleri pisirdiginiz suyu pidenin üzerine dökün. Daha sonra etleri dizin. Etlerin yanina 2 çorba kasigi yogurt ekleyin. 2 çorba kasigi tereyagini eritip, etlerin üzerine gezdirin.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers