Ispanak Kökü Mücveri

Mutfak: Türk
Süre: 20-40dk

MALZEMELER


1.5 kg. Ispanak
3 Adet Taze Sogan
5 Yemek Kasigi Un
4 Adet Yumurta
1/2 Demet Maydanoz
1/2 Demet Dereotu
Tuz, Karabiber
Kizartmak Için Sivi Yag

YAPILIŞ TARİFİ


lspanagi ayiklayin. Kök kismini 5 cm. uzunlugunda keserek ayirin, iyice yikayin. 1/2 su bardagi su ile 7 dakika haslayin. Suyunu sikip ince ince kiyin. Taze sogan, maydanoz ve dereotunu kiyip ispanak kökü ile karistirin. Daha sonra karisima un ve yumurtalari ekleyin. Mücveri tuz ve karabiber ile tatlandirin. Hazirladiginiz mücver malzemesini kizgin yaga kasik yardimiyla kisim kisim dökerek kizartin. Kizaran mücverleri kagit havluya koyup fazla yagini çektirdikten sonra servis yapin.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers