Malzemeler:
5 orta boy kabak
3 orta boy soğan
7-8 diş sarmısak
2 orta boy domates
½ demet dereotu
2 tatlı kaşıgı şeker
2 orta boy domates (kabakların üzerine dizmek için)
½ çay bardağı sıvı yag
½ su bardagı sıvı yag (kabakları kızartmak için)
tuz, karabiber
Yapılışı:
Kabakların kabuklarını soyup yan kısmından düz bir parça kesip çıkaralım. İç kısmını tatlı kaşıgı ile oyarak kayık şekli almasını saglayarak kızdırılmış sıvı yagda arkalı önlü hafifçe kızartarak yayvan bir tencereye dizelim. Ayrı bir tavaya sıvı yagı alıp piyaz şeklinde doğranmış soğanları ve sarmısakları ekleyerek soğanlar penbeleşinceye kadar kavuralım. Tavla zarı iriliğinde dogranmış domatesleri katıp 1-2 dk. daha kavuralım. Şekeri, kıyılmış dereotunu, tuz ve karabiberi ekleyip tavayı ateşten alalım. Kabakların iç kısmına hazırladıgımız içi dolduralım. Domatesleri yuvarlak dilimleyip kabakların üzerine yerleştirelim. Tencerenin kenarından bir su bardagı sıcak suyu tencereye boşaltalım. Yemegi agır ateşte pişirerek ateşten alalım. Sogutarak servis yapalım.
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER
0 yorum:
Yorum Gönder