KABAK BAYILDI

Malzemeler:

5 orta boy kabak

3 orta boy soğan

7-8 diş sarmısak

2 orta boy domates

½ demet dereotu

2 tatlı kaşıgı şeker

2 orta boy domates (kabakların üzerine dizmek için)

½ çay bardağı sıvı yag

½ su bardagı sıvı yag (kabakları kızartmak için)

tuz, karabiber

Yapılışı:

Kabakların kabuklarını soyup yan kısmından düz bir parça kesip çıkaralım. İç kısmını tatlı kaşıgı ile oyarak kayık şekli almasını saglayarak kızdırılmış sıvı yagda arkalı önlü hafifçe kızartarak yayvan bir tencereye dizelim. Ayrı bir tavaya sıvı yagı alıp piyaz şeklinde doğranmış soğanları ve sarmısakları ekleyerek soğanlar penbeleşinceye kadar kavuralım. Tavla zarı iriliğinde dogranmış domatesleri katıp 1-2 dk. daha kavuralım. Şekeri, kıyılmış dereotunu, tuz ve karabiberi ekleyip tavayı ateşten alalım. Kabakların iç kısmına hazırladıgımız içi dolduralım. Domatesleri yuvarlak dilimleyip kabakların üzerine yerleştirelim. Tencerenin kenarından bir su bardagı sıcak suyu tencereye boşaltalım. Yemegi agır ateşte pişirerek ateşten alalım. Sogutarak servis yapalım.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers