Kabakli Kebap

Mutfak: Türk

Süre: 30dk

MALZEMELER

1 Sogan

1/2 Tatli Kasigi Kirmizi Toz Biber

4 Çorba Kasigi Limon Suyu

4 Çorba Kasigi Zeytinyagi

2 Dis Sarmisak

4 Kabak

Maydanoz, Dereotu

YAPILIŞ TARİFİ

Firini 175 dereceye ayarlayip önceden altin. Sogani soyup küçük küpler halinde dograyin. Bir kasede sogan, kirmizi biber, tuz, karabiber, 2 çorba kasigi limon suyu ve zeytinyagini karistirin. Bir firin tepsisini yaglayin. Kabagi iyice yikayip ayikladiktan sonra uzunlamasina dilimler halinde dograyin. Kabak dilimlerini tepsiye yerlestirip soganli karisimi üzerinde paylastirin. Firina verip orta bölmede 15 dak. kadar pisirin. Firindan aldiginiz kabak dilimlerini bir servis tabagina yerlestirin. Üzerinde kalan limon suyunu gezdirip kiyilmis maydanoz ve dereotu ile süsleyip servis yapin...

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers