Kalbura Basti

Mutfak: Türk

Süre: 40-60dk

MALZEMELER

1/2 Su Bardagi Süt

200 gr Margarin

4 Su Bardagi Un

1 Paket Kabartma Tozu

3 Su Bardagi Dövülmüs Ceviz Içi

Surup Için:

4 Su Bardagi Su

1 Kg Toz Seker

1/2 Limon Suyu

YAPILIŞ TARİFİ

Sekeri su ile kaynatin.Tencereyi ocaktan alip,limon suyunu sikin. Sogumaya birakin. Bir kapta süt ve sekeri çirpin. Un ve kabartma tozu da ekleyip, yogurun. Kulak memesi yumusakliginda bir hamur elde edin. Üzerine nemli bir bez örtüp, 15-20 dk dinlendirin. Hamurdan ceviz büyüklügünde parçalar koparin. Elinizle hafifçe açin. Tel süzgeç veya madeni rendenin yüzeyine hamuru hafifçe bastirarak yerlestirin. Ortasina dövülmüs ceviz koyun. Hamurun kenarlarini bir digerinin üzerine dikkatlice kapayin. Böylece dis yüzeyde desen olusacaktir. Yaglanmis firin tepsisine dizin. Önceden isitilmis 180 dereceli firinda kizarana dek pisirin. Firindan aldiginiz
kurabiyelerin üzerine soguk serbeti gezdirin. Bikaç dk daha firinda tutun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers