Karagöz tatlısı

Malzemesi (6 kişilik):

1 su bardağı sıvıyağ
1 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı pudraşekeri
1 su bardağı ince kıyılmış fındık
2 çorba kaşığı kakao
Aldığı kadar un
1 paket kabartma tozu

Şerbeti için:

500 gr. tozşeker
2 su bardağı su
Yarım limonun suyu
1 çay kaşığı vanilya

Hazırlanışı:

Öncelikle şerbeti hazırlayın. Bunun için şeker ile 2 su bardağı suyu kaynatın. Limon suyunu ilave edip, şerbeti ocaktan alın. 1 çay kaşığı vanilyayı katın. Şerbeti soğumaya bırakın. Ayrı bir yerde 1 su bardağı sıvıyağ, yumurta, 1 su bardağı yoğurt, 1 çay bardağı pudraşekeri, kabartma tozu ve aldığı kadar unu koyup hamur yapın. Hamurdan portakal büyüklüğünde bir parça koparın. Bu parçaya 2 çorba kaşığı kakaoyu ekleyin. 1 su bardağı ince kıyılmış fındığı da katıp, yoğurun. Diğer tarafta sade hamuru merdaneyle açın. Kakaolu hamuru rulo yapıp, sade hamurun kenarına koyun. Beraber sarın. Bir parmak kalınlığında kesin. Yağlanmış tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana dek pişirin. Üzerine soğutulmuş şerbet gezdirin. Üzerini örtüp, 4 saat dinlendirin. İnce kıyılmış fındığa bulayıp, servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers