Karakiz Tatlisi

Mutfak: Türk

Süre: 60dk-Fazla

MALZEMELER

Hamur Için:

125 gr Margarin

5 Adet Yumurta

1.5 Su Badragi Toz Seker

1.5 Su Bardagi Un

2 Çorba Kasigi Kakao

1 Paket Kabartma Tozu

Serbet Için:

2 Su Bardagi Su

1 Su Bardagi Toz Seker

Krema Için:

2 Çorba Kasigi Un

2 Çorba Kasigi Pirinç Unu

4 Su Bardagi Süt

YAPILIŞ TARİFİ

Ön hazirlik olarak keki hazirlayin.Margarin, yumurta, toz seker, un, kakao ve kabartma tozunu iyice çirpin. Yaglanmis kaliba dökün. Önceden isitilmis 170 derecelik firinda kizarana dek pisirin. Serbeti hazirlayin. 1 su bardagi sekerle, 2 su bardagi suyu kaynatin. Soguduktan sonra, kekin üstüne dökün. Keki buzdolabina alin. Kremayi hazirlayin. Bunun için un, pirinç unu, toz seker ve sütü tencereye alin. Karistirarak pisirip, soguk kekin üzerine gezdirin. Buzdolabinda 2 saat daha dinlendirin. Üzerine dövülmüs findik, fistik yada meyve dilimleriyle süsleyin. Dilimleyerek servis yapin.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers