Kayisili Agaç Pasta

Mutfak: Türk

Süre: 60dk-Fazla

MALZEMELER

Kek Malzemesi:

1.5 Su Bardagi Pudra Sekeri

200 gr Tereyagi

2 Portakal Kabugu Rendesi

10 Yumurta

Krema Malzemesi:

200 gr Kayisi Püresi

3.5 Çay Bardagi Seker

10 Yumurta Sarisi

YAPILIŞ TARİFİ

Çukur bir kapta pudra sekeri, yumusamis tereyagi ve portakal kabugu rendesini mikserle iyice karistirin. Karisima çirpilmis yumurtalari ekleyip yeniden karistirin. Karisimdan aldiginiz parçalari tavada ince plakalar halinde kizartin. Keke benzeyen kizarmis hamurlari bir gün süreyle buzdolabinda bekletin.Kayisiyi püre haline getirip kaynatin. Kaynamakta olan püreye 10 yumurta sarisi ve toz seker karisimini yedirin. Çirpilmis santiye kayisi püreli sosu ekleyip iyice karistirin, buzdolabinda bir süre dinlendirin. Hazirlamis oldugunuz keklere agaç gövdesi gibi sekil vererek ortasina kremayi dökün. Buzdolabinda 30 dakika dinlendirin. Pastayi dilediginiz istediginiz sekilde kesip, süsleyerek servise sunun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers