Mutfak: Türk
Süre: 60dk-Fazla
MALZEMELER
Kek Malzemesi:
1.5 Su Bardagi Pudra Sekeri
200 gr Tereyagi
2 Portakal Kabugu Rendesi
10 Yumurta
Krema Malzemesi:
200 gr Kayisi Püresi
3.5 Çay Bardagi Seker
10 Yumurta Sarisi
YAPILIŞ TARİFİ
Çukur bir kapta pudra sekeri, yumusamis tereyagi ve portakal kabugu rendesini mikserle iyice karistirin. Karisima çirpilmis yumurtalari ekleyip yeniden karistirin. Karisimdan aldiginiz parçalari tavada ince plakalar halinde kizartin. Keke benzeyen kizarmis hamurlari bir gün süreyle buzdolabinda bekletin.Kayisiyi püre haline getirip kaynatin. Kaynamakta olan püreye 10 yumurta sarisi ve toz seker karisimini yedirin. Çirpilmis santiye kayisi püreli sosu ekleyip iyice karistirin, buzdolabinda bir süre dinlendirin. Hazirlamis oldugunuz keklere agaç gövdesi gibi sekil vererek ortasina kremayi dökün. Buzdolabinda 30 dakika dinlendirin. Pastayi dilediginiz istediginiz sekilde kesip, süsleyerek servise sunun.
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER
0 yorum:
Yorum Gönder