Kekikli Fasulye Salatasi

Mutfak: Fransiz
Süre: 45dk

MALZEMELER

-250 gr. Arpacik Sogan
-1 Yemek Kasigi Toz Seker
-4-5 Yemek Kasigi Sirke
-1 Çay Bardagi Beyaz Sarap
-4 Detne Yapragi
-Taze veya Kuru Kekik
-Tuz
-1/2 Su Bardagi Iri Kuru Fasulye
-8 Yemek Kasigi Sivi Yag

YAPILIŞ TARİFİ

Fasulyeleri yikayip soguk su içinde bir gece bekletin. Islatma suyuna gerekirse biraz daha da su ekleyerek baslayin.Soganlari soyun. Sekeri bir kapta eritin, hafifçe yakarak karamellesmesini saglayin. Sirke, beyaz sarap, 3 çay bardagi su ilave edip kaynatin. Sarapli sos kaynayinca arpacik soganlarini, defne yapragi ve kekigi ekleyin. Tuz katip 20 dakika hafif ateste pisirin. Atesten almadan 5 dakika önce haslanmis süzülmüs kuru fasulyeyi ilave edin. Fasulyelerin sosu içine çekmesi için bekletin. Salatayi bir gün önceden hazirlayip bir gece bozdolabinda bekletmek en iyi neticeyi verir. Servis yapmadan önce yag ekleyip karistirin.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers