Kekikli Tavuk Salatasi

Mutfak: Fransiz
Süre: 90dk

MALZEMELER

-5 Piliç Gögsü
-5 Dal Taze Kekik
-4 Yemek Kasigi Zeytinyagi
-2 Yemek Kasigi Haslanmis Misir
-4 Salata Yapragi
-10 Kiraz Domates
-Tuz, karabiber

Feslegenli Sos Için:

-1 Demet Feslegen
-4 Yemek Kasigi Zeytinyagi
-4 Yemek Kasigi Limon Suyu
-1 Çay Kasigi Seker


YAPILIŞ TARİFİ

Piliç gögüslerinin derilerini temizleyip kekik, tuz, karabiber ve zeytinyagi ile marine edin. Bu sekilde 1 saat kadar buzdolabinda bekletin. Tavada çok az zeytinyagi isitip piliçleri soteleyin. Üzerine bir kapak kapatip ocaktan alin. Salatalari iyice yikayip kurutun. Büyük parçalar halinde kesin. Hepsini bir tabaga alin. Pismis piliçleri küçük parçalara ayirip salatanin üzerine serpistirin. Misir ve kiraz domatesleri de ilave edin. Feslegeni blenderde çekin. Kalan malzemeleri de blenderden geçirip salatanin üzerine dökün ve servis yapin.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers