Kereviz ve Turp Salatasi

Mutfak: Türk
Süre: 25dk

MALZEMELER

-1 sert tatli elma
-1 küçük kereviz sapi, dogranmis
-250 gr turp, ince dilimlenmis
-Tuz ve karabiber

Sos:

-50 gr lor peyniri
-4 yemek kasigi krema
-2 yemek kasigi elma sirkesi
-1 çay kasigi seker
-1 dis sarmisak, ezilmis

YAPILIŞ TARİFİ

Sosu hazirlayin: Lor peynirini büyük bir kaseye koyup yumusayincaya kadar çirpin. Yavas yavas kremayi ve sirkeyi, sonra seker ve sarimsagi ekleyip karistirin. Elmayi soymadan içini ayiklayip dograyin. Kereviz ve turplarin yarisiyla birlikte sosa ilave edin. Tuz ve biberini katin. Salatayi servis tabagina bosaltip kalan turplarla üstünü süsleyin. Oda sicakliginda servis yapin.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers