Kestaneli Kalp Pastasi

Mutfak: Türk

Süre: 40-60dk

MALZEMELER

20 Kestane Sekeri

200 gr Çirpilmis Kremsanti

1 Hazir Kalp Seklinde Pandispanya

50 gr Sekerli Surup (az konyak katilabilir)

30 gr Çekilmis Fistik veya Findik

Kremabör için:

200 gr Tozseker

5 Yumurta Sarisi

1/2 Paket Sekerli Vanilya

250 gr Süt

YAPILIŞ TARİFİ

Kremabörü hazirlamak için; tozseker, yumurta sarilari ve vanilyayi mikserle çirpin. Sütü kaynatin ve karisima azar azar ekleyin. 3-4 dakika daha karistirin. Ilininca margarini ufak parçalar halinde ilave edin ve mikserle 4-5 dakika karistirin. Kestane sekerlerinin yarisini ezerek püre haline getirin, diger yarisini küçük küçük dograyin. Kestane püresini hazirladiginiz kremaböre ekleyip iyice karistirin.

Pandispanyayi enine üçe bölün. Ilk kati düz bir tepsiye yerlestirip sekerli surupla hafifçe islatin. Üzerine hazirladiginiz kestaneli kremadan bir kat sürüp küçük dogranmis kestane parçalarini yerlestirin. Kremsantiyi üzerine sürün ve ikinci pandispanya ile kapatin. Ayni islemi tekrar edip en üste son pandispanyayi yerlestitin. Sekerli surupla hafifçe islatip buzdolabinda bir saat kadar bekletin. Pastayi buzdolabindan çikarin. Kalan kestaneli krema ile pastanin üzerini ve yanlarini kaplayip temiz bir tarakla sekillendirin. Pastanin üzerini kestane sekeri ve fistik ile süsleyip servis yapin.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers