KİLİS DOLMASI

Malzemeler:

5 orta boy patlıcan

1 su bardagı haşlanmış nohut

2 soğan

1 çay bardagı su

350gr kıyma

1 çay bardagı bulgur

2 tane domates

1/2 çorba kaşıgı biber salçası

1/2 çorba kaşıgı domates salçası

2 çorba kaşıgı margarin

2 çorba kaşıgı nar ekşisi

tuz ve karabiber

Yapılışı:

Patlıcanlar ikiye bölünüp içleri oyularak çıkarılır. Tuzlu suda bekletilir. Bir kap içinde bulgur, nohut, kıyma, domates, biber ve domates salçası, 1 çay bardagı su, sogan, yag ve baharatlar karıştırılr. Patlıcanlar doldurulur. Ağzına domates dilimleri kapatılır. Yatık olarak tencereye dizilip üstüne nar ekşisi gezdirilir. Patlıcanların yarısına gelecek şekilde sıcak su konulup agır ateşte pişirilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers