Malzemeler:
5 orta boy patlıcan
1 su bardagı haşlanmış nohut
2 soğan
1 çay bardagı su
350gr kıyma
1 çay bardagı bulgur
2 tane domates
1/2 çorba kaşıgı biber salçası
1/2 çorba kaşıgı domates salçası
2 çorba kaşıgı margarin
2 çorba kaşıgı nar ekşisi
tuz ve karabiber
Yapılışı:
Patlıcanlar ikiye bölünüp içleri oyularak çıkarılır. Tuzlu suda bekletilir. Bir kap içinde bulgur, nohut, kıyma, domates, biber ve domates salçası, 1 çay bardagı su, sogan, yag ve baharatlar karıştırılr. Patlıcanlar doldurulur. Ağzına domates dilimleri kapatılır. Yatık olarak tencereye dizilip üstüne nar ekşisi gezdirilir. Patlıcanların yarısına gelecek şekilde sıcak su konulup agır ateşte pişirilir.
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER
0 yorum:
Yorum Gönder