Mutfak: Türk
Süre: 30dk
MALZEMELER
1 su bardagi un
1.5 su bardagi seker
1 lt süt
1 paket vanilya
50 gr margann
100 gr ince kiyilmis findik içi
2 yemek kasigi kakao
2 yemek kasigi pudra sekeri
YAPILIŞ TARİFİ
Bir tencereye bir bardak un eleyin. 1,5 bardak seker koyun. Üzerine 1 lt soguk sütü yavas yavas ekleyin. Atese koyup muhallebi kivamina gelene kadar karistirarak pisirip atesten alin. Vanilya ve yagi koyup mikserde 5 dakika çirpin. Büyük firin tepsisine 2 kasik kakaoyu her tarafini kaplayacak sekilde eleyin. Üzerine pudra sekeri eleyin. Üzerine de kiyilmis findiklari serpin. Muhallebiyi bu tepsiye yayarak dökün. Iyice soguduktan sonra rulo seklinde sarin. Tek kisilik servis yapilacak sekilde kesin. 1 tepsi 4-5 kez sarilabilir. Her ruloyu arzuya göre 3 veya dört parçaya keserek servise sunun.
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER
0 yorum:
Yorum Gönder