Kolombiya usulü karides

Malzemeler:

350 gr. pişmiş ve temizlenmiş orta boy karides,
1/2 su bardağı limon suyu,
1/2 su bardağı lime suyu,
1/2 su bardağı portakal suyu,
1 adet ince doğranmış taze soğan,
1 adet soyulup çekirdekleri çıkartılmış ve doğranmış domates,
1/4 su bardağı kişniş,
ince doğranmış acı biber,
tuz, çekilmiş karabiber,
2 adet soyulmuş ve ikiye bölünmüş, çekirdekleri çıkartılmış olgun ve yumuşak avokado.

Kolombiya usulü karides tarifi:

Temizlenmiş karidesleri 1 dakika kaynar suda haşlayın. Avokado hariç bütün malzemeleri cam kaseye koyun ve iyice karıştırın. Bu karışımı üstü kapalı olarak, en az 1 saat buzdolabında bekletin. Arzuya göre, yarım kesilmiş avokado üzerinde ya da salata yaprağı içinde servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers