Malzemeler (6 kişilik)
1 su bardağı süt
1 paket vanilya
2 adet yumurta
2,5 çorba kaşığı toz şeker
4 çorba kaşığı un
Yarım kg. kuru incir
Şekerli su
Yarım su bardağı krema
Karamel sos
Kremalı incir Tarifi:
Sütü ve vanilyayı karıştırıp, kaynatın. Porselen bir kasede yumurta sarılarıyla, şekeri iyice çırpın. Sonra azar azar un ekleyin. Karıştırmaya devam edin. Kaynattığınız sütü karıştırmaya devam ederek, ekleyin. Porselen kaseyi içi sıcak su dolu bir tencerenin içine oturtun. Karışım kaynamaya başladığında porselen kaseyi sıcak su dolu tencerenin içinden çıkarın. Yarım su bardağı kremayı ilave edin. Karışım ılındığında buzdolabına kaldırın. 1 saat bekletin. Buzdolabından çıkardıktan sonra kremayı macun kıvamına gelene dek çırpın. Kuru incirleri yıkayın. Hafifçe yumuşayana dek şekerli suda çok az pişirin. Suyunu süzün servis tabağına alın. Kremayı ekleyin. İncirlerin üzerine karamel sos gezdirerek, servis yapın.
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER
0 yorum:
Yorum Gönder