Kuru Üzümlü Karnabahar Salatasi

Mutfak: Türk
Süre: 30dk

MALZEMELER

-1 Karnabahar, çiçeklere ayrilmis
-500 gr arpacik sogani
-Tuz
-225 ml beyaz sarap
-125 ml su
-5 yemek kasigi zeytinyagi
-2 yemek kasigi sirke
-3 domates, kabuklari soyulup dogranmis
-3 yemek kasigi kuru üzüm
-1 Çay kasigi seker
-1/2 çay kasigi kekik
-1/2 çay kasigi kisnis karabiber

YAPILIŞ TARİFİ

Iki ayri tencere dolusu suyu bir tasim kaynatin. Birine soganlari, digerine ise karnabaharlari koyun. Her ikisini de 5 dak haslayip süzdürün. Kalan malzemeyi büyük bir tencereye koyun. Tuz ve biberle tatlandirin. Iyice karistirin. Bir tasim kaynatin. Atesi kisip tenceredeki malzemeyi 5 dak. pisirin. Bu sürenin sonunda sogan ve karnabahari ekleyin ve ara sira karistirarak 10 dak. daha pisirin. Delikli bir servis kasigi kullanan sebzeleri servis tabagina, aktarin Tencerede kalan sosu tekrar kaynati Sosu 5 dak. agir ateste kaynatarak çektirin. Sebzelerin üstüne koyup soguyuncaya kadar bekleyin ve servis yapin.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers