Kızarmış Pasta

Mutfak: Türk

Süre: 60dk-Fazla

MALZEMELER

Hamuru için:

2 su bardagi un

Yarim tatli kasigi tuz

Yarim tatli kasigi tarçin

2 yemek kasigi pudra sekeri

2 yemek kasigi sivi yag

1 yemek kasigi limon suyu

7 yemek kasigi maden suyu

Kizartmak için yeteri kadar sivi yag

Kremasi için :

3 adet yumurta

Yarim su bardagi toz seker

2,5 yemek kasigi un (silme)

1 su bardagi süt

YAPILIŞ TARİFİ

Unun ortasini açin. Tuz, tarçin, pudra sekeri ile karistirin. Sivi yag, limon suyu ve maden suyu ekleyin. 5 dakika yogurun. Humuru 1,5-2 saat oda sicakliginda dinlendirin. Hamuru iki esit parçaya ayirin. Unlanmis tezgaha kalinca açin. Ortadan ikiye katlayip tekrar açin. Bu islemi 3-4 kez tekrarlayin. Hamuru unlanmis bir oklava ile çok ince açin. 10 cm çapinda yuvarlaklar kesin. Yagi isitip elde ettiginiz hamur parçalarini bu yagda kizartin. Kremayi hazirlamak için yumurta sarisini sekerin yarisi ile mikserde çirpin. Mayonez kivaminda açik sari bir karisim elde edince un ilave edin. Sütü kalan seker ile kaynatin. Kaynamis sekerli sütün yarisini yumurta sarisina ekleyin. Sonra tüm malzemeyi süt tenceresinde birlestirin. Kisik ateste kaynama derecesine getirip 2 dakika pisirin. Vanilyayi ekleyip atesten alin. Sogurken üzeri kabuk tutmamasi için pudra sekeri serpin. Kizarmis hamurun üzerine bolca krema koyup mevsim meyveleri ile süsledikten sonra servise sunun..

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers