Mayonezli ekmek

Malzemeler (4 kişilik):

12 dilim tost ekmeği
Yarım kg. yoğurt
4 çorba kaşığı mayonez
3 adet haşlanmış yumurta
3 diş sarmısak
İnce kıyılmış maydonoz

Hazırlanışı:

Yumurtaları haşlayıp, kabuklarını soyun. Sarılarını beyazından ayırıp, ikisini de ayrı ayrı rendeleyin. Mayonez, ince kıyılmış sarmısak ve yoğurdu karıştırın. Servis tabağının üzerine bu karışımdan biraz sürün. Tost ekmeklerinin yarısını üzerine sıralayın. Mayonezli karışımın yarısını sürün Üzerine rendelenmiş yumurtayı (sarısından biraz ayırıp) serpin. Kalan tost ekmeklerini koyun. Tekrar mayonezli, yoğurtlu karışımı sürün. En üste rendelenmiş yumrtanın sarısını serpin. Ekmekleri ince kıyılmış maydonozla süsleyip, buzdolabında 2-3 saat dinlendirin ve servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers