Malzemesi:
* 2 su bardağı rendelenmiş havuç
* 1 su bardağı rendelenmiş elma
* 1 paket kuş üzümü
* Yarım su bardağı iri dövülmüş fındık
* 4 adet yumurta (oda sıcaklığında)
* 1 paket margarin (eritilmiş)
* 2.5 su bardağı şeker
* 3 su bardağı elenmiş un
* 1 paket kabartma tozu
Meyveli kek tarifi:
Ön hazırlık olarak kabuklarını soyduğumuz havuç ve elmaları soyup rendenin iri tarafı ile rendeleyelim. Kuş üzümünü ayıklayıp, yıkayalım. Fındıkları iri dövelim. Çırpma kabına 4 yumurtayı ve şekeri ilave edelim. Yumurtalar köpürene dek çırpalım. Eritilmiş margarini iyice soğutup, yumurtalara ekleyip, karıştıralım. Elenmiş una, kabartma tozunu karıştıralım. Unu da çırpma kabına aktarıp, fındığı, havucu, elma rendesini, kuş üzümünü ekleyerek karıştıralım. Kek kalıbını ya da küçük bir cam tepsiyi margarin ile yağlayıp, şeker serpiştirelim. Hamuru tepsiye boşaltıp Bir-iki dakika önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında kekimizi pişirelim. Dilimleyerek, servis yapalım.
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER
0 yorum:
Yorum Gönder