Meyveli kek

Malzemesi:

* 2 su bardağı rendelenmiş havuç
* 1 su bardağı rendelenmiş elma
* 1 paket kuş üzümü
* Yarım su bardağı iri dövülmüş fındık
* 4 adet yumurta (oda sıcaklığında)
* 1 paket margarin (eritilmiş)
* 2.5 su bardağı şeker
* 3 su bardağı elenmiş un
* 1 paket kabartma tozu

Meyveli kek tarifi:

Ön hazırlık olarak kabuklarını soyduğumuz havuç ve elmaları soyup rendenin iri tarafı ile rendeleyelim. Kuş üzümünü ayıklayıp, yıkayalım. Fındıkları iri dövelim. Çırpma kabına 4 yumurtayı ve şekeri ilave edelim. Yumurtalar köpürene dek çırpalım. Eritilmiş margarini iyice soğutup, yumurtalara ekleyip, karıştıralım. Elenmiş una, kabartma tozunu karıştıralım. Unu da çırpma kabına aktarıp, fındığı, havucu, elma rendesini, kuş üzümünü ekleyerek karıştıralım. Kek kalıbını ya da küçük bir cam tepsiyi margarin ile yağlayıp, şeker serpiştirelim. Hamuru tepsiye boşaltıp Bir-iki dakika önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında kekimizi pişirelim. Dilimleyerek, servis yapalım.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers