Muzlu Kalp Pastasi

Mutfak: Türk

Süre: 40-60dk

MALZEMELER

Pandispanya için:

8 Yumurta Aki,

8 Yumurta Sarisi

120 gr Toz Seker

180 gr Un

KREMA IÇIN:

1 Yumurta

75 gr Tozseker

1 Çay Kasigi Vanilya

50 gr Un

250 gr Süt

50 gr Margarin

5 Muz

YAPILIŞ TARİFİ

Pandispanyayi hazirlamak için; yumurta aklarina tozsekeri ilave edip iyice koyulasincaya kadar mikserle çirpin. Ayri bir kapta yumurta sarilarini çirpma teli veya bir çatal ile çirpin. Karistirmaya devam ederek yumurta aklarina ilave edin. Iyice yedirene kadar karistirin. Unu ilave edip kevgirle yavas yavas karistirin. Karisimin sulanmamasina dikkat edin.

Yagli kagit üzerine ayni büyüklükte 3 adet kalp sekli çizip bir firin tepsisine yerlestirin. Sikma torbasinin ucuna 1 cm çapinda düz bir uç takin ve hazirladiginiz hamuru torbaya doldurun.

Yagli kagitlara çizdiginiz kalp sekillerinin içine hamuru sıkın. Önceden isitilmis 180-200 dereceye ayarli firinda pisirin. Kremayi hazirlamak için yumurta, tozseker ve vanilyayi bir tencereye alip benmari usulü isitarak un ilave edip karistirin. Bu arada sütü kaynatin ve yavas yavas unlu karisima ilave ederek orta ateste 1-2 dakika pisirin.Kremayi sogumasi için bir tepsiye bosaltin. Soguduktan sonra margarini ilave edin ve mikserle düsük hizda 1-2 dakika çirpin.

Kalp seklindeki pandispanyalarin birini düz bir tepsiye yerlestirin. Üzerine hazirladiginiz kremayi sürün. Muzlari ince ince dilimleyip kremanin üzerine yerlestirin. Krem santiyi paketin üzerindeki tarife göre hazirlayin ve muzlarin üzerine sürün. Ikinci pandispanya dilimini kapatip ayni islemi tekrarlayin. En üste üçüncü dilimi kapatin ve 1 saat buzdolabinda bekletin. Turtayi buzdolabindan çikarip üzerini ve yan kisimlarini krem santi ile kaplayin. Dilediginiz gibi süsleyip servis yapin.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers