Örgülü Tatli

Mutfak: Türk

Süre: 60dk-Fazla

MALZEMELER

1 Su Bardagi Sivi Yag

1 Su Bardagi Erimis Margarin

1 Su Bardagi Ilik Su (veya portakal suyu)

1 Paket Kabartma Tozu

Alabildigince Un

1 Çay Bardagi Findik (ceviz de kullanilabilir)

Serbeti için:

5 Su Bardagi Seker

5 Su Bardagi Su, 1/4 Limon

YAPILIŞ TARİFİ

Hamur yogurma kabina yag ve suyu (veya portakal suyunu) alalim. Unu eleyerek ilave edelim. Kabartma tozunu da katarak yogurmaya baslayalim. Pogaça hamuru kivamina gelene dek un ilave edelim. Hamurumuz ne çok kati ne de yagini kusacak kadar yumusak olsun. Hamurdan yumurta büyüklügünde parçalar kopartalim. Elimizle önce yuvarlayip sonra yassiltarak elips bir sekil verelim. Ortasina findigi elimizle bölerek bir sira halinde dizelim. Findigin kenarlarinda kalan hamurun her iki tarafina da biçak ile 3 kesik yapalim.

Meydana gelen karsilikli kanatlari birbirinin üzerine çapraz sekilde getirerek cevizlerin üzerinde birlestirelim. Bütün karsilikli kenarlari birlestirerek tatlimizin örgülü bir sekil almasini saglayalim. Firin tepsisine tatlilarimizi dizelim. 200 derece firinda altli üstlü kizarana dek pisirelim. Firindan aldigimizda önceden hazirlayip soguttugumuz serbeti üzerine gezdirelim. Serbetini emdiginde servis tabagina dizelim.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers