Patatesli Cevizli Pasta

Mutfak: Türk

Süre: 40-60dk

MALZEMELER

6 Orta Boy Patates

100 gr Margarin

1 Su Bardagi Tozseker

5 Yumurta

1 Çay Bardagi Irmik

200 gr Çekilmis Ceviz

1 Paket Kabartma Tozu

Krema Malzemesi:

1/2 lt Süt

2 Poset Krem Santi

1 Paket Vanilya

1 Yemek Kasigi Tarçin

4 Yemek Kasigi Elma Püresi

4 Yemek Kasigi Seker

YAPILIŞ TARİFİ

Patatesleri yikayip kabuklariyla haslayin. Soguduktan sonra kabuklarini temizleyip ince rendeleyin. Margarini eriterek sekerle birlikte köpürünceye kadar çirpin. Yumurtalari teker teker ilave edin. Irmik, çekilmis ceviz, kabartma tozu ve rendelenmis patatesleri ilave ederek karistirin. Hazirladiginiz hamuru yaglanmis unlanmis kaliba dökerek 180 derece isitilmis firinda pisirin. Biraz soguduktan sonra kaliptan çikarin. Elma püresini hazirlamak için, bir elmayi rendeleyip kendi suyu ile hafifçe pisirin. Krem Santiyi sütle çirpin. Tarçin, elma püresi, vanilya ile karistirdiktan sonra sogumus kekin üzerine sürün. Soguk servis yapin.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers