Mutfak: Türk
Süre: 60 dk
MALZEMELER
1 kg patlican
1 bardak ayçiçek yagi
içi:
150 gr kiyma
2 orta boy sogan
1 orta boy domates
Tuz-karabiber
1 yemek kasigi tereyagi
Beyaz sos:
1 tepeleme yemek kasigi margarin
2 tepeleme yemek kasigi un
1 bardak süt- biraz tuz
YAPILIŞ TARİFİ
Patlicanlari alacali soyup yarim parmak inceliginde dilimleyin. Üzerine tuz serperek yarim saat bekletin. Yikadiktan sonra peçeteyle suyunu alin. Yagda kizartip süzgece çikartin. Ince dogradiginiz sogani 1 kasik yagla börttürün; kiymayi sonra da domatesi katip karistirarak pisirin. Tuz ve karabiber katin. Bir firin kabina önce patlicanlari siralayin, üzerine kiymali içi yayin; bir bardak su veya et suyu katip suyunu çekene dek pisirin. Hazirladiginiz beyaz sosu üzerine yayip kaşar peyniri serpin. Firinda 15 dk kizartin.
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER
0 yorum:
Yorum Gönder