Patlıcan Graten

Mutfak: Türk
Süre: 60 dk

MALZEMELER

1 kg patlican
1 bardak ayçiçek yagi

içi:

150 gr kiyma
2 orta boy sogan
1 orta boy domates
Tuz-karabiber
1 yemek kasigi tereyagi

Beyaz sos:

1 tepeleme yemek kasigi margarin
2 tepeleme yemek kasigi un
1 bardak süt- biraz tuz

YAPILIŞ TARİFİ


Patlicanlari alacali soyup yarim parmak inceliginde dilimleyin. Üzerine tuz serperek yarim saat bekletin. Yikadiktan sonra peçeteyle suyunu alin. Yagda kizartip süzgece çikartin. Ince dogradiginiz sogani 1 kasik yagla börttürün; kiymayi sonra da domatesi katip karistirarak pisirin. Tuz ve karabiber katin. Bir firin kabina önce patlicanlari siralayin, üzerine kiymali içi yayin; bir bardak su veya et suyu katip suyunu çekene dek pisirin. Hazirladiginiz beyaz sosu üzerine yayip kaşar peyniri serpin. Firinda 15 dk kizartin.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers