Malzemeler:
2 adet bostan patlıcan
250 gram kıyma
1 adet kuru soğan
1 adet domates
4-5 Dal maydanoz
Damak tadınıza göre pul biber, tuz
Kızartma için sıvı yağ
Hazırlanışı:
Patlıcanların kabuklarını alacalı soyup halka şeklinde doğrayın. Bol kızgın yağda patlıcanları kızartın. Fazla yağını alması için pişen patlıcanları havlu kâğıt üzerine çıkarın. Soğanın kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Tavada; 1 yemek kaşığı sıvıyağ ile pembeleşinceye kadar kavurun. Domatesin kabuklarını soyup rendeledikten sonra tavaya ekleyin. Kıyma, tuz ve pul biberi tavaya ilave edin. Kıyma suyunu çekene kadar pişirin. Kızarmış patlıcanları orta derinlikte servis tabağına alın. Üzerine kıymalı harcı yayın. Maydanozla süsleyip servis yapın.
Afiyet olsun...
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER
0 yorum:
Yorum Gönder