Pekmezli helva

Malzemesi (4 kişilik):

1 paketten biraz az margarin
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
2 su bardağı un
2,5 su bardağı pekmez
1 su bardağı tozşeker
Yarım su bardağı su
2 çorba kaşığı tahin
Yarım su bardağı dövülmüş antepfıstığı

Hazırlanışı:

Margarini geniş bir tavada eritin. Fıstıkları kavurun. Unu ekleyin. 15 – 20 dakika kadar tahta bir kaşıkla karıştırarak helvayı kavurun. Ayrı bir kapta pekmez, 1 su bardağı tozşeker ve yarım su bardağı suyu karıştırın ve tavadaki un pembeleşmeye başladığında üzerine ekleyin. Helva suyunu çekmeye başlayınca tahini katın. 5 dakika daha kavurun. Kaşıkla şekillendirerek tabağa alın. Dövülmüş antepfıstığı ile süsleyerek servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers