Malzemesi (4 kişilik):
1 paketten biraz az margarin
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
2 su bardağı un
2,5 su bardağı pekmez
1 su bardağı tozşeker
Yarım su bardağı su
2 çorba kaşığı tahin
Yarım su bardağı dövülmüş antepfıstığı
Hazırlanışı:
Margarini geniş bir tavada eritin. Fıstıkları kavurun. Unu ekleyin. 15 – 20 dakika kadar tahta bir kaşıkla karıştırarak helvayı kavurun. Ayrı bir kapta pekmez, 1 su bardağı tozşeker ve yarım su bardağı suyu karıştırın ve tavadaki un pembeleşmeye başladığında üzerine ekleyin. Helva suyunu çekmeye başlayınca tahini katın. 5 dakika daha kavurun. Kaşıkla şekillendirerek tabağa alın. Dövülmüş antepfıstığı ile süsleyerek servis yapın.
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER
0 yorum:
Yorum Gönder