Malzeme (4 kişilik )
200 gr Labne peyniri,
4 patates,
3 yumurta,
50 gr. un,
250 gr. füme tavuk,
40 gr. tereyağı,
tuz,
karabiber.
Peynirli tavuklu omlet tarifi:
Füme tavuğu uzunlamasına kesin ve kaynamakta olan suya atın. Ateşi kısıp 40 dakika pişirin. Süzgece alıp suyunu süzün. Patatesleri iyice yıkayın. Bir tencerede kabuklarıyla pişirin. Labne peyniri bir kaseye alın. Azar azar tuz ekleyin. Çatalla hızlı hızlı çırparken teker teker yumurtaları ekleyip çırpmaya devam edin. Patateslerin kabuklarını soyup ezin ve karışıma ilave edin. Tavuk fümeyi ekleyip tuz ve karabiber serpin ve hepsini iyice karıştırın.
Fındık büyüklüğünde tereyağını yanmaz tavada eritin. Hazırladığınız tavuk hamurundan tavaya 4-6 çorba kaşığı döküp önlü arkalı pişirin. Malzeme bitinceye kadar işleme devam edin. Tavuk hamurlarını kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Sıcak olarak servis edin.
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER
0 yorum:
Yorum Gönder