Provans Usulü Tavuk Gögsü

Mutfak: Diger
Süre: 40-60dk

MALZEMELER

4 tavuk gögsü, herbiri 175 gr derisi soyulmus,
25 gr un
Tuz ve karabiber
2 yemek kasigi ayçiçek yagi
50 gr margarin veya tereyagi
1-2 dis sarmisak, ikiye kesilmis
400 gr konserve küp domates
2 taze sogan, dogranmis
2 çay kasigi domates salçasi
1/2 yesil biber, küp halinde kesilmis
1/2 çay kasigi kurutulmus kekik
1 yemek kasigi dogranmis taze
maydanoz, süslemek için

YAPILIŞ TARİFİ

Firini 110 C'ye isitin. Tavuk gögüslerini 2 yagli kagidin arasina koyup l cm. kalinliga gelinceye kadar dövün. Bir kagit havlu ile dövülmüs tavuk gögüslerini iyice kurulayin. Unu düz bir tabaga koyup tuz ve biberi ekleyin. Tavuklarin iki tarafini una batiriri. Büyük bir tavada ayçiçekyagi ve margarini isitin. Yag kizinca sarimsaklari koyup l dak. kizartin, sonra delikli bir kasikla çikartin. Tavuklari tavaya koyup sarimsakli yagda her iki taraflarini da 3-5 dak. kizartin. (Asçinin önerisine bakin.) Tavadan alip kagit havlu ile yagini alip firinda sicak tutun. Yagin çogunu tavadan dökün. Maydanoz hariç bütün malzemeyi tavaya ekleyin. Domateslerin suyunu da katin, iyice karistirip, bir tasim kaynatin. Tuz ve biberle tatlandirin. Agir ateste ara sira karistirarak 5 dakika pisirin. Firinda sicak tuttugunuz tavuk gögüslerini tekrar tavaya koyup 5 dakika domates sosunun içinde pisirin. Maydanozla süsleyip, sicak olarak servis yapin.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers