Şambaba


Mutfak: Türk

Süre: 40-60dk

MALZEMELER

1 Su Bardagi Sivi Yag

2 Çay Bardagi Su

1 Çorba Kasigi Sirke

Alabildigince Un

1 Çorba Kasigi Tereyagi

2 Çorba Kasigi Yogurt

Kavurmak Için:

3 Çorba Kasigi Un

Üzerine :

1 Adet Yumurtanin Sarisi

2 Çorba Kasigi tereyagi

YAPILIŞ TARİFİ

Unun ortasini havuz gibi açalim. Yumurtalari, ilik sekerli su ile eritip, kabartilan mayayi, bir tutam tuzu ve yagi ilave ederek yoguralim. Tek kisilik kagit ya da alüminyum kek kaliplarini yaglayip seker serpistirelim. Hamuru küçük kaliplara esit miktarda paylastiralim. Tepsiye dizerek oda sicakliginda yarim saat bekletelim. 110 dereceli firinda 15-20 dakika pisirip, firindan çikaralim. Sekeri suyu ve limon suyunu kaynatarak, surubu hazirlayalim. Sambabalari kaynayan serbete ekleyip ters yüz ederek birkaç dakika serbetin içinde kaynatalim. Üzeri için, yarim paket kakaolu pudingi üzerinde yazilan tarifte oldugu gibi hazirlayalim. Basit sambabalarin üzerine dökerek servis yapalim.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers