Saray Sarmasi

Mutfak: Türk

Süre: 60dk-Fazla

MALZEMELER

1 Kg Baklavalik Un

500 gr Bugday Nisastasi

4 Adet Yumurta

5 Çay Kasigi Tuz

1,5 Su Bardagi Su

7 Su Bardagi Dövülmüs Fistik

1 Kg Tereyagi

Serbet için:

8 Su Bardagi Seker

12 Su Bardagi Su

YAPILIŞ TARİFİ

Genis bir kapta un, tuz ve yumurtalari bir buçuk su bardagi su ile yogurun. Yogurdugunuz hamuru ceviz iriliginde bezelere ayirin. Bezeleri merdane ile küçük bir tabak büyüklügünde açin. 15 dakika dinlendirin. Dinlendirdiginiz hamurlari 8'er gruplar halinde aralarina nisasta serperek üst üste dizin. Bir oklava yardimiyla
ince yufkalar açin. Açtiginiz yufkanin üzerine dövülmüs fistik serpin. Yufkayi oklavaya sararak, kenarlarindan büzün. Büzdügünüz yufkayi tepsiye dizin. Keskin bir biçak yardimiyla 3 cm'lik dilimler halinde kesin. Diger yufkalara da ayni islemi uygulayin. Erittiginiz tereyagini yufkalarin üzerine dökün. Yagin fazlasini tepsiyi çok hafif egerek, bosaltin. Önceden isitilmis orta isili firinda tatliyi 20 dakika pisirin. Serbet için 8 su bardagi seker ile 12 su bardagi suyu, seker iyice eriyene dek kaynatin ve sogutun. Sonra sicak tatlinin üzerine dökün. Tatliyi soguttuktan sonra servis yapin.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers