Sote Tavuk

Mutfak: Türk
Süre: 20-40dk

MALZEMELER

275 gr kemiksiz tavuk eti, ufak parçalara bölünmüs
2 yemek kasigi soya sosu
1 yemek kasigi su
1/4 çay kasigi zencefil
2 çay kasigi misir unu.
2 yemek kasigi ayçiçek yagi
3 taze sogan, dogranmis
1 küçük yesil biber, küp halinde kesilmis
100 gr mantar, dogranmis 1/2 küçük veya 1/4 büyük
karnabahar, küçük çiçeklere ayrilmis
4 yemek kasigi su veya tavuk suyu, kaynar halde
2 domates, dilimlenmis


YAPILIŞ TARİFİ

Bir kasede soya sosunu, suyu zencefili ve misir ununu karistirin. Tavuk parçalarini içine batirip bu sosla iyice kaplanmalarini saglayin. Bir tavada 1 yemek kasigi yagi orta ateste iyice kizdirin. Tavuklari kizgin yagda sik sik karistirarak bir dakika sote edin. Bir tabaga aktarip firinda sicak tutun. Kalan yagi orta ateste tekrar kizdirin. Taze sogani, yesil biberi mantarlari ve karnabahari ekleyip l dakika, yine sik sik karistirarak sote edin. Suyu veya tavuk suyunu sicak olarak ekleyip 2-3 dak. pisirin. Tavuklari tekrar tavaya koyun. Tuz katip, domatesleri ekleyin ve l dakika orta ateste isitip servis yapin.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers