Mutfak: Amerikan
Süre: 30dk
MALZEMELER
20 gr Soya eti (ilik su içinde en az 20 dakika bekletilmis)
1 çay bardagi pirinç
1 tatli kasigi kus üzümü
1 orta boy kuru sogan
1 yemek kasigi çam fistigi (dolmalik fistik)
1 tutam yenibahar
1 tutam tarçin
1 su bardagi soya eti suyu
2 yemek kasigi tereyagi
1 tatli kasigi soya yagi
1 demet dereotu
1/4 çay kasigi karabiber
1/4 çay kasigi tuz
YAPILIŞ TARİFİ :
Soya yaginda önce çamfistigini bes dakika kavurun, üzerine ince kiyilmis sogani ekleyin. Soganlarin rengi hafif koyulastiginda, iyice yikadiginiz pirinci süzerek üzerine ilave edin. Kavurma islemine pirinçler matlasincaya kadar devam edin. Kavrulan pirince soya eti ve suyunu ekleyin, suyunu çekene kadar pisirin, altini kapatmadan önce iyice yikadiginiz kusüzümünü ekleyin, yenibahar, tarçin, tuz ve karabiberle tatlandirdiktan sonra ocagi kapatin. 20 dakika dinlendirin, çok ince kiydiginiz dereotu ile karistirarak servis yapin.
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER
0 yorum:
Yorum Gönder