Malzemeler:
1 çorba kaşığı tereyağı
1/2 bardak dilimlenmiş pırasa (sadece beyaz kısmı)
2 bardak taze veya donmuş bezelye
1 bardak ince kıyılmış kaşık marulu
2 çorba kaşığı ince kıyılmış maydanoz
6 bardak tavuk stoku veya sebze stoku
Tuz, karabiber ve bir tutam toz şeker.
Taze bezelye çorbası tarifi:
Büyük bir tencerede tereyağını eritin; pırasa, tuz, biber ve şekeri ekleyin. Karıştırarak beş dakika kadar pişirip pırasaları yumuşatın. Bezelyeleri, marulu, maydanozu ve 1 bardak tavuk veya sebze suyunu ilave edip, kapağı kapalı olarak orta ateşte beş dakika kadar pişirin. Geri kalan beş bardak stoku da ekleyip bir taşım kaynatın ve ateşten alın. El blenderi ile çorbayı püre haline getirin ve tel süzgeçten süzün. Tekrar ateş üzerine koyup ısıtın ve o sırada üstte biriken köpükleri alıp atın. Kepçe ile önceden ısıtılmış çorba kaselerine paylaştırın ve üzerine maydanoz ya da ince kıyılmış frenk soğanı serperek servis edin.
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER
0 yorum:
Yorum Gönder