Malzemesi:(8 kişilik)
8 çorba kaşığı margarin
8 çorba kaşığı toz şeker
2 adet yumurta
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 su bardağından 2 parmak fazla un
Üzerine:
1,5 su çay bardağı su
10 çorba kaşığı tozşeker
2 çorba kaşığı mısır nişastası
Taze çilekli pay tarifi:
Öncelikle margarini, tozşeker ile krema kıvamı alana dek mikserle iyice çırpın. Üzerine yumurtaları ekleyip, çırpmayı sürdürün. Kabartma tozunu ilave edin. Unu yavaş yavaş katıp, karıştırın. 28 cm çapında bir tart kalıbını iyice yağlayın ve hamuru kalıba boşaltın. 180 derece fırında 20-30 dakika pişirin. Pişen keki fırından alıp soğumaya bırakın. Bu arada çileğin 100 gramını alıp, blendırda püre yapın. Tencerede çilek püresine 1 çay bardağı kadar su ekleyin. Toz şeker ve 2 çorba kaşığı mısır nişastası katıp, muhallebi kıvamı alana dek pişirin. Önceden fırında pişirilmiş olan tart hamurunun üzerine bir kat sürün. Geri kalan çilekleri teker teker payın üzerine dizin. Karışım ve çilekler bitene dek bu işlemi tekrar edin. Soğuyunca servis yapın.
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER
0 yorum:
Yorum Gönder