Vinegret soslu tavuk

Malzemeler:

500 gr. tavuk göğsü,
1/2 su bardağı vinegret sos,
1/2 su bardağı un,
1 su bardağı ezilmiş mısır gevreği,
1/4 su bardağı bal,
2 çorba kaşığı Dijon hardal.

Vinegret sos için malzemeler: (1/2 su bardağı sos için)

3 çorba kaşığı limon suyu,
1 çorba kaşığı sirke,
1 çorba kaşığı Dijon hardalı,
1/2 çorba kaşığı ince kıyılmış dereotu,
1/2 tatlı kaşığı toz şeker,
tuz,
çekilmiş karabiber,
1/4 su bardağı sızma zeytinyağı. (Tüm malzemeleri mikserle karıştırırken, zeytinyağını da yavaş yavaş yedirin. Koyu bir sos elde edeceksiniz.)

Vinegret soslu tavuk tarifi:

Fırını 200 derecede ısıtın. Bir kaseye vinegret sos, ayrı bir kaseye un ve yine bir başka kaseye mısır gevreğini koyun. Tavukları kalın şeritler halinde kesin ve şeritleri önce vinegret sosa, sonra una ve en sonra da mısır gevreğine batırın. Yağlanmış fırın kağıdı üzerine şeritleri dizin. 7 dakika ön yüzünü, 7 dakika da arka yüzünü pişirin. Yanında birbirine karıştırdığınız bal ve hardalla servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers