Mutfak: FRANSA
Malzemeler:
4 iri bıldırcın
1 çorba kaşığı tereyağı
1/2 bardak Porto şarabı
1/2 bardak taze portakal suyu
2 çorba kaşığı vişne suyu
2 çorba kaşığı konyak
1/2 bardak çekirdeği çıkarılıp ikiye kesilmiş vişne
1 çorba kaşığı ince kıyılmış taze tarhun otu
Tuz, karabiber; taze salata yeşillikleri.
Vişneli bıldırcın tarifi:
Tereyağı, tuz ve biberi birlikte karıştırın. Ellerinizle, yıkayıp kuruladığınız bıldırcınların içine ve dışına ovuşturarak sürün. Fırına da girebilecek bir kap içinde ocakta yüksek ateşte çevirerek kuşların her tarafını iyice kızartın. Bıldırcınları tavadan çıkarın ve tavanın içine Porto, portakal suyu, vişne suyu ve konyak ilave edin. Kaynatarak hacmini yarıya kadar azaltın. Vişneleri ilave edin. Bıldırcınları tekrar tavaya alın ve beş dakika daha pişirerek sıvının kuşların her yanını glaze etmesini sağlayın. Tavayı 175°C dereceye ısıtılmış fırına koyup, 10-15 dakika pişirin. Çıkardıktan sonra sosa taze tarhunları karıştırın. Yanlarında yeşilliklerle birlikte önceden ısıtılmış tabaklarda servis edin.
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER
0 yorum:
Yorum Gönder