Waldorf Pudding

Malzemeler:

2 büyük elma, soyulmuş
1/2 bardak (su bardağı) kuru üzüm
1 çorba kaşığı limon suyu
1 çorba kaşığı ince doğranmış kristalize zencefil (varsa)
1 çorba kaşığı tereyağı
1/3 bardak toz şeker
2 bardak süt
4 çırpılmış yumurta sarısı
Bir tutam taze rendelenmiş muskat
1 paket toz vanilya
1/4 bardak yarım ceviz içi.

Waldorf Pudding tarifi:

Elmaları çok ince dilimleyin; üzümler, zencefil ve limon suyuyla birlikte karıştırın. Bir tavada tereyağını eritin ve yüksek ateşte elma karışımını bir dakika kadar pişirin. 2 çorba kaşığı şeker ekleyin ve karıştırarak elmalar hafifçe karamelize olana dek pişirmeye devam edin. Elma karışımıyla tencere dibindeki şurubu yuvarlak bir fırın kabına alın. Bu arada bir tencerede sütü kaynama noktasına getirin, ateşten alın. Sütten bir miktar alıp yumurtalarla çırparak yumurtaları ısıtın. Bu karışımı, muskatı, vanilyayı ve geri kalan şekeri tenceredeki süte ilave edip çırpın. Elma karışımının üzerine dökün. 160 derece fırının orta rafında, içinde su olan bir tepsinin içine koyarak benmari usulü 45-50 dakika kadar pişirin. Fırından çıkarıp oda sıcaklığına gelmesini bekleyin. Üzerine fırında rosto edilmiş cevizleri serperek servis edin.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers