Yumurta ve Marul Salatasi

Mutfak: Türk
Süre: 20-40dk

MALZEMELER

-5 büyük marul veya kivircik salata yapragi
-3 kati yumurta, haslanmis ve dogranmis
-25 gr margarin veya tereyagi, yumusatilmis

YAPILIŞ TARİFİ

Marullarin sert kisimlarini kesip ayirin. Yikayip kurulayin, bir kenara koyun.

Iç Hazirligi:

Yumurtalari bir kaseye koyun, 25 gr margarin ve peyniri ekleyin. Bir çatalla ezerek yumusak bir ezme haline getirin. Eger çok sertse karisima biraz daha margarin ekleyin. 1 marul yapragini tezgahin üstüne serin ve ortasina kasikla 1 yemek kasigi yumurta karisimini koyun. Karisimi kenarlara yayin. Yapragin kesilmis kenarindan baslayarak sikica sarin. Sarmalari seffaf filmle tekrar sikica sarin. Geri kalan marullari da ayni sekilde sarip geceden buzdolabinda tutun.

Servis Etmek Için:

Sarmalari seffaf filmden çikartip biçakla 2.5 cm. olmak üzere her parça küçük küçük kesin ve servis yapin.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers