Mutfak: Türk
Süre: 25
MALZEMELER
1 çorbakasigi rendelenmis parmezan peyniri veya eski kasar
1 su bardagindan biraz fazla pirinç
2 çorbakasigi zeytinyagi
100 gr gravyer peyniri
1 adet dolmalik biber
50 gr taze fasulye
150 gr dana kiyma
60 gr mortadella
2 adet domates
2 adet patates
galeta unu
1 yumurta
sarimsak
maydanoz
karabiber, tuz
YAPILIŞ TARİFİ :
Tuzlu suda pirinci haslayip süzdükten sonra sudan geçirip zeytinyagi ilave edin. Patatesleri yarimsaat kadar haslayin, Ilindiktan sonra soyun,dograyip süzgeçten geçirip püre elde edin. Biberi ayiklayin ve seritler halinde dograyin. Fasulyeleri yirmi dakika kadar hasladiktan sonra minik minik dograyin. Domatesleri dilimleyip, gravyer peynirini zar seklinde dogayin.
Dana kiymayi, yumurtayi, kiyilmis mortadellayi, kiyilmis sarimsaklari ve maydanozu, parmezan peyniri ya da eski kasar rendesini, tuz ve karabiberi patates püresine katin. Bu karisimdan minik köfteler yapin. Galeta ununa buladiktan sonra kizgin zeytinyaginda kizartin. Tüm malzemeleri pirince katip karistirin. Arzu ederseniz, iyice yikanip dilimlenmis 2 adet mantari da ilave ettikten sonra servis yapin.
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER
0 yorum:
Yorum Gönder