Zeytinyagli Fasulye

Mutfak: Türk

Süre: 30dk

MALZEMELER

1,5 kilo çali fasulyesi

1 bardak zeytinyagi

3 sogan

3 domates

5 bardak su

YAPILIŞ TARİFİ

Fasulyeleri yikadiktan sonra, kenarlarindaki kilçiklari biçakla ayikladiktan sonra uzunlamasina bir ve ortadan da bir olmak üzere ikiye kesiniz. Fasulyeleri bir tarafta birakiniz. Tencereye yagi ekleyip kupkup dogranmis soganlari ekleyip, kavurunuz. Bunun üzerine, kabuklari soyulmus ve küçük küçük dogranmis domatesler konup, karistiriniz. Sonra da fasulyeleri ilave edip, biraz daha kavutunuz. Daha sonra da tuz, toz seker ve su ilavesiyle kaynamaya birakilir. Fasulyeler iyice suyunu çekip de pismis hale gelince atesten indirilir.

Afiyet olsun....

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers