Zeytinyagli Kereviz

Mutfak: Türk

Süre: 45 dk

MALZEMELER

1 Kg kereviz

1 Havuç

2 Patates

Yarim bardak iç bezelye

2 Avuç arpacik sogan

Yarim bardak zeytinyagi

Yarim demet maydanoz dereotu

1 Çay kasigi seker

Tuz

1 Limon

YAPILIŞ TARİFİ

Kerevizler talas kalmayacak sekilde soyulur. Ortadan ikiye ayrilir.Kesilen yüzleri biraz oyularak çukurlastirilir. Tepsiye çukur yerleri üste gelecek sekilde konur. Soyulup küçük küçük dogranmis havuç, patates,ve arpacik sogan zeytinyagda hafif kavrulur. Bezelye seker tuz maydanoz dereotu konup karistirilir. Bu harç kerevizlerin içine doldurulur. Artan kenarlara serpilir. Iki bardak su ilave edilip orta ateste pisirilir. Atesten alinmadan limon suyu gezdirilerek dökülür.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers