Zeytinyagli Kuru Dolma

Mutfak: Türk

Süre: 20-40dk

MALZEMELER

1 kg kuru biber ve patlican

1,5 su bardagi pirinç

1 tatli kasigi karabiber

1 tatli kasigi kirmizi biber

1 yemek kasigi nane

1 yemek kasigi biber salçasi

1 yemek kasigi domates salçasi

6-7 bas kuru sogan

1 su bardagi sivi yag

YAPILIŞ TARİFİ

Soganlari dograyip zeytinyaginda kavurun. Domates, biber salçasi, karabiber, kirmizibiber ve nane ekleyip iyice kavurun. Pirinç ve tuz ilave edin. Birkaç kez karistirdiktan sonra 1 su bardagi kaynamis su ekleyip biraz demlendirin. Hazirladiginiz iç malzemeyi biber ve patlicanlara doldurun. Tencereye yerlestirip 1-1,5 su bardagi su ilave edin. Orta hararetli ateste 20 dakika pisirin.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers