Zeytinyagli Taze Fasulye

Mutfak: Türk

Süre: 60dk-Fazla

MALZEMELER

1 kg. taze fasulye

200 gr. (2 orta boy) sogan

200 gr. konkase domates

1 çay kasigi toz seker

125 ml. (1/2 su bardagi) zeytinyagi

(2 su bardagi) su

YAPILIŞ TARİFİ

Fasulyeleri ayiklayip ince dilimleyin, yikayip süzdükten sonra tencereye yerlestirin, üzerine ince kiyilmis sogani ve domatesi koyun. Malzemenin üzerine yagli kagit örtüp , tencerenin kapagini kapatin. Agir ateste , yaklasik 20 dakika fasulyeler renk degistirinceye kadar pisirin. Kapagi ve yagli kagidi kaldirip , suyunu ilave edin. Kapagi kapatip yine agir ateste yaklasik 1 saat pisirin. Yemek pisince tencereyi atesten alin. Kapagini açmadan sogumaya birakin.

1 yorum:

  • ceren ırmak says:
    14 Şubat 2012 15:37

    bizim ege bölgesinde zeytinyaglı yemekler vazgeçilmezdir hem lezzet hem de saglık için herkese tavsiye ederim

Yorum Gönder

Followers