Bezelyeli Çin tavuğu

Malzemeler:

· 4 adet tavuk şinitzel
· 2 adet yeşil çarliston biber ya da sivri biber
· 1 adet kırmızı sivri biber (tarhana ya da salçalık biber de denir)
· 1 su bardağı konserve bezelye
· 2 adet yeşil taze soğan
· 1 çay kaşığı tuz, karabiber
· 6 yemek kaşığı sıvıyağ


Sos için;

· 1 yemek kaşığı soya sosu
· 2 tepeleme çay kaşığı nişasta
· 1/2 su bardağı süt
· 2 çay kaşığı bal
· 3 diş sarmısak
· 1 adet limonun suyu
· 1 çay kaşığı tuz, kırmızı toz biber

YAPILIŞI:

şinitzeller parmak boyunda ve kalınlığında uzun şeritler oluşturacak şekilde kesilerek derin bir kaba koyulur.

Sosun hazırlanması için; soya sosu, nişasta ve süt derin bir kaba aktarılıp çatalla iyice çırpılır. Bal, limon suyu ve dövülmüş sarmısaklar eklenir. Tuz ve kırmızı biber de serpildikten sonra malzemeler çatal yardımıyla iyice çırpılır.

Hazırlanan sos tavukların üzerine gezdirilip karıştırılır. Üzeri sıkıca kapatılıp buzdolabında en az 2-3 saat ya da bir gece bekletilir. Diğer taraftan, biberlerin sapları kapak gibi kesilip atılır.

Tohumları ayıklandıktan sonra yıkanıp ince halkalar halinde doğranır. Yeşil soğan ayıklanıp incecik dilimlenir. Sıvıyağ geniş bir teflon tencere ya da wok tavasında (derin ve geniş Çin tavası) kızdırılır.

Soslu tavuk etleri yüksek ısılı ateşte, tahta kaşıkla sürekli karıştırılarak 2-3 dakika kadar kavrulur. Ocağın altı biraz kısılıp biber ve soğanlar ilave edilir.

Malzemeler orta ısılı ateşte, sürekli karıştırılarak 5 dakika kavrulur. Tuz ve karabiber serpilip konserve bezelye de katılır. Ocağın altı kısılıp etler iyice yumuşayıncaya kadar, 15 dakika daha pişirilir. Ocaktan alınıp sıcak sıcak servise sunulur.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers